1.4 Zeswekelijkse evaluaties
voortgang
De Wet verbetering poortwachter schrijft voor dat u in ieder geval elke zes weken met de werknemer de voortgang van de re-integratie bespreekt. U bekijkt hoe het gaat en of de re-integratieactiviteiten zoden aan de dijk zetten. Zo niet, dan moet u nagaan wat u kunt veranderen in het traject.
Casemanager
direct leidinggevende
Volgens de Wet verbetering poortwachter moet u ook een zogeheten casemanager aanstellen. Hij begeleidt het re-integratieproces namens de werkgever. Vaak is dit de direct leidinggevende van de werknemer, maar als arboprofessional kunt u deze taak ook op u nemen. Ook uw arbodienst kan een casemanager leveren. Let wel even op dat arbodiensten ook wel eens een contactpersoon of iemand die de begeleiding vanuit de arbodienst doet een casemanager noemen. Dit is niet per se dezelfde als de casemanager die de Wet verbetering poortwachter voor ogen heeft. Vraag dit na bij uw arbodienst.
Uiterste best
inspannen
U moet uw uiterste best doen om de werknemer weer aan het werk te krijgen. Ook de werknemer moet zich hiervoor inspannen. Als UWV achteraf oordeelt dat u zich niet voldoende heeft ingespannen voor de re-integratie, krijgt u een loonsanctie. Uw organisatie moet het loon van de werknemer dan nog een jaar langer doorbetalen en blijven proberen de werknemer te re-integreren.
Is uw medewerker na 42 weken nog steeds niet volledig hersteld, dan moet u hem ook ziek melden bij UWV. Dit kan met een formulier, maar UWV heeft liever dat u het online doet.