U bent hier

8.4 Gebruik van sociale media

Dit artikel is eerder verschenen als Themadossier OR Rendement
Publicatiedatum: september 2020

andere context

Naast een publicatie via de pers kan uw OR er ook voor kiezen om op de sociale media te publiceren over uw conflict. Dit kunt u doen via socialemedia-accounts die uw OR beheert. Bepaal met uw OR eerst de strategie voordat u een publicatie doet. Bedenk daarbij dat het mogelijk is dat uw stuk in een andere context door een ander kan worden overgekomen en gepubliceerd. Voor een goede strategie kunt u de onderstaande stappen volgen:

  • Bepaal het communicatiedoel.
  • Bepaal het kanaal.
  • Bepaal of het bericht alleen voor de volgers toegankelijk is of voor iedereen.
  • Maak een contentplan: wat gaat u publiceren?
  • onvrede

    Wees voorzichtig met berichten die u op sociale media publiceert. Als u bijvoorbeeld uw onvrede over de overlegvergaderingen uit op sociale media en die komen bij de bestuurder terecht, zou dit tot een nieuw conflict kunnen leiden.

    Denk aan de geheimhouding

    niet naar buiten brengen

    Als u contact heeft met de pers, moet u uw geheimhoudingsplicht – vastgelegd in artikel 20 WOR – niet vergeten. Informatie die onder geheimhouding valt, mag u niet naar buiten brengen, ook niet naar de pers. Geheimhouding geldt voor alle OR-leden. Ook als u lid bent van een onderdeelcommissie, mag u informatie waarover de COR geheimhouding heeft afgesproken niet naar buiten brengen.

    U kunt niets loslaten over bedrijfsgeheimen, zaken waarover de bestuurder geheimhouding heeft opgelegd of vertrouwelijke zaken die personen raken (inclusief persoonsgegevens). Als u de geheimhouding schendt, vervalt uw ontslagbescherming en kunt u de laan uitvliegen.