3. Te ontvangen doelen
Fiscaal gezien kan elke onbelaste vergoeding of verstrekking als doel gelden in een cafetariaregeling. Dus als doel voor een uitruil komen in aanmerking de vergoedingen en verstrekkingen waarvoor een gerichte vrijstelling geldt en die als aangewezen eindheffingsloon ten laste van de vrije ruimte komen. Het is echter uw organisatie – of de geldende cao – die bepaalt uit welke doelen werknemers precies mogen kiezen.
zelf bepalen
De doelen van een cafetariaregeling zijn dat deel van het loon waarvoor de werknemer zelf kan bepalen hoe en wanneer hij dit geniet: het keuzeloon.
Het keuzeloon is geen gegarandeerd loon. U weet immers pas aan het einde van het jaar welke keuze de werknemer precies heeft gemaakt. Daarom mag u het keuzeloon niet tot het loon over een maand rekenen op basis waarvan u bijvoorbeeld de diensttijdvrijstelling berekent.
Gevolgen
afhankelijk van keuzeloon
Ook al is de uitruil kostenneutraal voor uw onderneming, dit wil niet zeggen dat u er geen gevolgen van ondervindt. Eén en ander is afhankelijk van voor welk keuzeloon werknemers kiezen. Bijvoorbeeld bij de keuze voor extra vakantie kan dit planningstechnische gevolgen hebben voor uw organisatie en de andere werknemers.
En als werknemers een doel kiezen waarvoor onderbrenging in de vrije ruimte nodig is om het onbelast aan hen te kunnen uitdelen – let hierbij wel op de gebruikelijkheidstoets (zie paragraaf 5.3) – dan gaat dit dus ten koste van de vrije ruimte van uw onderneming (1,2% van uw fiscale loonsom).
Zolang uw vrije ruimte niet wordt overschreden, is het aangewezen eindheffingsloon voor zowel de werknemer als uw onderneming onbelast loon. Bij overschrijding van de vrije ruimte bent u over het bovenmatige deel echter 80% eindheffing verschuldigd.
niet vergeten
Kiest de werknemer voor een doel waarvoor een gerichte vrijstelling geldt, dan gaat dit dus niet ten koste van uw vrije ruimte. U moet dan echter alsnog niet vergeten het doel als eindheffingsloon aan te wijzen.
Hierna volgen – in alfabetische volgorde – enkele voorbeelden van veelvoorkomende doelen in cafetariaregelingen.