U bent hier

5.5 Managementbeoordeling

Dit artikel is eerder verschenen als Themadossier Salaris Rendement
Publicatiedatum: juli 2024

resultaten

Gelet op de verantwoordelijkheid en het belang van zichtbaarheid bij het (top)management bij de aanpak van ongewenste omgangsvormen, en in het bijzonder seksuele intimidatie, is een jaarlijkse managementbeoordeling van groot belang. Hierbij bespreekt de werkgever jaarlijks de relevante resultaten en plannen voor verbetering in relatie tot psychosociale risico’s met de OR, die hij vervolgens communiceert met werknemers en andere stakeholders. Sommige voorstellen voor verbetering kunnen ook instemming van de OR vereisen. Zorg ervoor dat leidinggevenden betrokken zijn bij de plannen voor verbetering en dat deze plannen op de agenda staan bij alle werkoverleggen.

Organiseer naar aanleiding van de managementbeoordeling jaarlijks een sessie met iedereen die professioneel betrokken is bij de aanpak van ongewenste omgangsvormen om gezamenlijk verbeterplannen te bespreken.

Bespreekpunten

aanpassing

Daarnaast is het belangrijk om ook jaarlijks overleg te voeren met vertegenwoordigers van ingeleende organisaties over de afstemming van het beleid omtrent seksuele intimidatie. Een bespreekpunt kan zijn of er aanpassingen nodig zijn in de toegankelijkheid van vertrouwenspersonen: is het voldoende als de eigen werkgever vertrouwenspersonen beschikbaar stelt, of is er behoefte aan toegang tot vertrouwenspersonen van de opdrachtgever? Andere bespreekpunten kunnen zijn: de inventarisatie van risico’s, de voorlichting aan werknemers over de uitkomsten daarvan, en het beleid zelf. De managementbeoordeling en de voorstellen voor verbetering kunt u integreren in het reguliere (sociaal) jaarverslag. Hierna begint de PDCA-cyclus opnieuw.