U bent hier

Onderneming & Fiscus
Loonaangifte9. De loonheffingen betalen9.2 Moment van betalen

9.2 Moment van betalen

Dit artikel is eerder verschenen als Themadossier Salaris Rendement
Publicatiedatum: juni 2015

betalings­termijn

U moet de loonheffingen betalen binnen de bij de betreffende loonaangifte behorende betalingstermijn. Die betalingstermijn is altijd ten minste één maand na afloop van het betreffende aangiftetijdvak.

Zorg dat u de verschuldigde loonheffingen nooit vóór het begin van een aangiftetijdvak betaalt. De Belastingdienst kan een betaling voor een tijdvak dat nog niet is gestart namelijk niet verwerken.

overzicht uiterste betaaldata

In de Aangiftebrief loonheffingen staat precies vermeld wanneer de betaling van uw onderneming uiterlijk bij de Belastingdienst binnen moet zijn. Voor het geval dat u die brief niet (meer) heeft, is een overzicht van de uiterste betaaldata ook te downloaden via de website van de Belastingdienst. Valt de vermelde uiterste betaaldatum op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag, dan moet uw betaling vóór die dag op de rekening van de Belastingdienst zijn bijgeschreven.

Houd er rekening mee dat uw onderneming altijd zelf verantwoordelijk is voor tijdige en juiste betaling van de verschuldigde loonheffingen. Dat geldt dus ook als de salarisverwerking (deels) is uitbesteed.

In delen

extra belangrijk

Het is toegestaan om de loonheffingen in delen te betalen aan de Belastingdienst. U moet er dan alleen wel voor zorgen dat het complete verschuldigde bedrag op de uiterste betaaldatum bij de fiscus binnen is. Bij het doen van deelbetalingen is juiste vermelding van het bijbehorende betalingskenmerk extra belangrijk.