Eten in bedrijfskantine 24% duurder
De prijzen van maaltijden in bedrijfskantines zijn de afgelopen drie jaar flink gestegen. Dat komt niet alleen door gezondere en verse producten in het bedrijfsrestaurant, maar vooral door uitbesteding. De prijzen stegen in de periode van mei 2007 tot mei 2010 met maar liefst 24%.
Hoe zit het met de kosten van voedsel in uw kantine? Onlangs meldde het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de prijzen in bedrijfskantines de afgelopen drie jaar veel harder in prijs gestegen zijn dan in 'normale' horeca. Daar stegen de prijzen met 11%. De inflatie bedroeg toen 5%. Voor een snelle hap of afhaalmaaltijd moet nu ongeveer 2% meer betaald worden dan een jaar geleden.
Boterhammen van huis
Een werknemer is er beter van af om boterhammen van huis mee te nemen. Het is zelfs goedkoper om een hamburger te gaan halen! In het afgelopen jaar werden producten in bedrijfskantines bijna 7% duurder bij een inflatie van 1%.