U bent hier

Organisatie & Leidinggeven
Verstuur e-mailtjes wanneer u het wilt

Verstuur e-mailtjes wanneer u het wilt

Het is soms tactisch om een mailtje niet meteen te versturen, maar pas op een later tijdstip. Dat kan, ook al bent u op dat moment afwezig. U kunt namelijk een timer instellen. Uw mail wordt dan verzonden op het moment dat u het wilt, zonder dat u hiervoor - bijvoorbeeld in uw vakantie - uw computer opnieuw moet aanzetten!

Met deze toepassing kunt u toch die belangrijke mail aan een relatie sturen. Of drie dagen voordat u van vakantie terugkomt een reminder aan uw team sturen dat ze een bepaalde rapportage af moeten hebben als u er weer bent. Ook als u werkt met organisaties in een andere tijdzone, is het handig om mails laat op de dag of vroeg in de ochtend te sturen. U doet dit als volgt in Outlook:

  • U schrijft de mail en voordat u op ‘Verzenden' klikt, gaat u naar het tabblad ‘Opties' bovenin uw menu, waar u de optie ‘Bezorging uitstellen' aanklikt.
  • Het venster ‘Berichtopties' verschijnt. Onder ‘Bezorgingsopties' ziet u de mogelijkheid ‘Niet bezorgen vóór' staan. Hier kunt u de gewenste datum en het tijdstip van uw voorkeur voor verzending van uw e-mail selecteren.

Later verzenden bij Exchange

Zo kunt u zelfs e-mails verzenden terwijl u op vakantie bent, zonder ook maar uw laptop aan te hoeven raken. Maar let op, uw laptop moet hiervoor wel verbonden zijn met een zogenoemde Exchange-server. Dit is het geval als u bijvoorbeeld uw agenda kunt delen met uw collega's. Maakt uw organisatie geen gebruik van een Exchange-server, dan moet u bij uw afwezigheid uw computer aan laten staan om de mail toch later te kunnen verzenden.