U bent hier

Organisatie & Leidinggeven
Telefoon selectief doorschakelen tijdens afwezigheid

Telefoon selectief doorschakelen tijdens afwezigheid

Bij een tijdelijke afwezigheid – zoals een vakantie – is het mogelijk om alle gesprekken die binnenkomen op de telefoon van de zaak door te schakelen naar een ander toestel, bijvoorbeeld het algemene nummer van de organisatie. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor doorschakelingen.

De telefoon doorschakelen gaat bij een smartphone vaak via  ‘Instellingen’ en ‘Oproepen doorschakelen’ (de precieze benaming kan per merk iets verschillen). Voer het nummer in de beschikbare ruimte om de telefoon door te schakelen naar een ander toestel. In hetzelfde menu staat ook de optie om het doorschakelen uit te zetten.

Vertraagd doorschakelen

Naast de optie om de mobiele telefoon via ‘Instellingen’ door te schakelen, zijn er ook codes om door te schakelen. Door de code **21* telefoonnummer om naar door te schakelen# in te voeren in het belscherm en daarna te bellen, zijn alle inkomende gesprekken (artikel) meteen doorgeschakeld naar het gekozen nummer. De code ##21# bellen, zet deze functie weer uit. Het is ook mogelijk om de telefoon vertraagd door te schakelen. Hierbij zijn de volgende opties mogelijk:

  • Bij geen gehoor: **61* telefoonnummer om naar door te schakelen# bellen. ##61# bellen zet deze functie ook weer uit.
  • Bij geen bereik: **62* telefoonnummer om naar door te schakelen# bellen. ##62# bellen zet deze functie uit.
  • Bij in gesprek: **67* telefoonnummer om naar door te schakelen# bellen. ##67# bellen zet deze functie weer uit.

Door ##002# te bellen, gaan alle actieve doorschakelcodes in één keer uit.

Doorschakelen vaste lijn

Om de vaste lijn door te schakelen zijn de codes net iets anders dan voor de mobiele telefoon (artikel). *21* telefoonnummer om naar door te schakelen# bellen, schakelt alle gesprekken door. #21# bellen zet deze functie weer uit. En om een gesprek (tool) door te schakelen bij in gesprek: *67* telefoonnummer om naar door te schakelen# bellen. #67# bellen zet deze functie weer uit.