U bent hier

Onderneming & Fiscus
Stel formulier op voor opnemen spaarloon!

Stel formulier op voor opnemen spaarloon!

Werknemers konden aan het einde van 2011 nog snel deelnemen aan de spaarloonregeling. Door dit in eigen beheer te doen, was de tussenkomst van een bank niet nodig. Begin 2012 kunnen deze werknemers er voor kiezen om het spaarloon weer op te nemen. Laat deze werknemers dan wel een opnameformulier ondertekenen. Met dit formulier kunt u in uw administratie aantonen dat u het gespaarde bedrag heeft overgemaakt op de bankrekening van uw werknemer.

Sinds 1 januari 2012 is de spaarloonregeling afgeschaft. Om werknemers toch van het fiscale voordeel te laten profiteren hebben veel ondernemingen op de valreep van 2011 gebruik gemaakt van de spaarloonregeling in eigen beheer. Hiervoor konden werknemers maximaal € 613 sparen van hun brutoloon. Hierover informeerden wij u al in het bericht ‘Reglement opstarten spaarloon in eigen beheer’. Zij en u konden er namelijk voor kiezen om het maximaal te sparen bedrag van € 613 nog in te leggen in de spaarloonregeling.

Gratis opnameformulier
Als de werknemer het gespaarde bedrag van de spaarloonregeling weer wil opnemen, moet hij bij de bank waar de spaarloonregeling is afgesloten een formulier downloaden en ondertekenen. Heeft u een spaarloonregeling in eigen beheer afgesloten? Dan is het ook verstandig om de opname met een door de werknemer ondertekend formulier tegenover de Belastingdienst te kunnen verantwoorden. Speciaal voor u heeft Rendement zo’n opnameformulier ontwikkeld. Deze vaktool kunt u downloaden op de vaktoolspagina.
U kunt de werknemer zelfs verzoeken een kopie bankafschrift bij het formulier bij te sluiten, zodat u zeker weet dat het rekeningnummer waar u het geld naartoe overmaakt correct is indien dit afwijkt van het rekeningnummer waar u maandelijks het salaris op stort.