U bent hier

Onderneming & Arbo
ESF-subsidie ontvangt u achteraf

ESF-subsidie ontvangt u achteraf

Op 15 oktober kunt u vanaf 9.00 uur aanvragen indienen voor de ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid. Het aanvraagtijdvak eindigt op 7 november 2014 om 17.00 uur. Het Agentschap SZW beoordeelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Uiterlijk 18 weken na sluiting van het aanvraagtijdvak hoort u of uw organisatie subsidie zal ontvangen.

Als uw subsidieaanvraag wordt gehonoreerd, ontvangt u een zogeheten verleningsbeschikking. De dag na dagtekening van deze beschikking start de projectperiode: de periode waarin u kosten kunt maken die voor subsidie in aanmerking komen. De einddatum is tien maanden later. U kunt ook eerder starten of langer doorgaan met uw project, maar alleen kosten die binnen de aangegeven termijn van tien maanden vallen, komen voor subsidie in aanmerking.

ESF-subsidie ontvangt u na afloop van projectperiode

U ontvangt de subsidie overigens pas na afloop van uw project. Binnen vier weken na afloop van de projectperiode dient u via het Subsidieportaal van het Agentschap SZW een einddeclaratie van de werkelijke kosten in. Na goedkeuring van de einddeclaratie ontvangt u binnen 13 weken de zogeheten vaststellingsbeschikking.
De ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid kunt u gebruiken voor adviestrajecten om werknemers langer aan het werk te houden. Denk hierbij aan extern advies over het bevorderen van de leercultuur in uw organisatie of het stimuleren van in- of externe mobiliteit. De maximale hoogte van de subsidie bedraagt € 10.000 per aanvrager.