Ook kleine werkgever betaalt twee jaar loon

Kleine werkgevers moeten bij de ziekte van een werknemer gewoon twee jaar loon blijven doorbetalen. Dit heeft minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
bekendgemaakt. Hij zei dit naar aanleiding van het plan van de SP om de loondoorbetalingsplicht voor kleine werkgevers te verkorten.

Op dit moment moet een werkgever bij ziekte van een werknemer 104 weken lang minimaal 70% van het loon doorbetalen. In de cao worden soms afwijkende afspraken gemaakt, waardoor dit percentage hoger kan liggen. De loondoorbetalingsplicht moet werkgevers stimuleren om hun werknemers zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Dat dit effect heeft, blijkt uit de cijfers. Sinds in 2003 de loondoorbetalingsplicht is verlengd van één naar twee jaar is het langdurige ziekteverzuim gedaald en stromen minder werknemers de WIA in.

Inspannen voor spoedige re-integratie

De prikkel voor een werkgever om zich voor een zo spoedig mogelijke re-integratie in te spannen, zou wegvallen als hij minder lang het loon hoeft door te betalen, meent minister Kamp. Hij reageert in een brief aan de Tweede Kamer op het plan van oppositiepartij SP om de loondoorbetalingsplicht voor kleine werkgevers korter te maken. In dit plan draaien kleine werkgevers op voor het eerste ziektejaar en moet het tweede jaar betaald worden uit een algemene werkgeversheffing.

Individuele premie betalen

De minister geeft aan dat ook kleine werkgevers een verzuimverzekering kunnen afsluiten om zich in te dekken tegen de loonkosten bij ziekte van een werknemer. Daarnaast wil hij onderzoeken of het mogelijk is om organisaties met een hoge WIA-instroom individueel een hogere premie te laten betalen. Hierdoor zullen de kosten van de sectorpremie waarschijnlijk lager worden.