Werkgever let minder op werk-privébalans

Veel werknemers zijn ontevreden over hun werk-privébalans. Wereldwijd gaat het om 39% van de werknemers en in Nederland om 29%. Doordat veel werknemers geen ondersteuning krijgen van hun werkgever om een goede werk-privébalans te creëren, overweegt 27% van de werknemers om binnen twee jaar op zoek te gaan naar een andere baan.

Werkgevers lijken zich minder in te spannen voor het realiseren van een goede werk-privébalans voor hun werknemers, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group. In 2011 had 57% van de werknemers nog het gevoel dat de werkgever rekening hield met een goede werk-privébalans, maar in 2012 is dit percentage gedaald naar 47%. Wereldwijd heeft 56% van de werknemers het gevoel dat de werkgever de werk-privébalans respecteert.

Werk-privébalans bij een succesvolle carrière

Uit eerder onderzoek van Accenture blijkt dat de werk-privébalans het belangrijkste onderwerp is (56%) als het gaat om het hebben van een succesvolle carrière. Na de werk-privébalans volgen geld (46%), erkenning (42%) en autonomie (42%). Daarnaast speelt technologie – vanwege de flexibiliteit die het biedt – voor veel werknemers (80%) een grote rol bij het realiseren van een goede werk-privébalans. Technologie creëert dus nieuwe mogelijkheden, maar voor 70% van de werknemers blijkt diezelfde technologie er ook voor te zorgen dat de werktijd het privéleven binnendringt. Dat komt bijvoorbeeld doordat zij toch nog even hun e-mails buiten werktijd afhandelen.

Blijf in gesprek met de werknemers

Een slechte verhouding tussen werk en privé kan leiden tot stress en een lagere productiviteit. Het is daarom belangrijk dat zowel u als de leidinggevenden in gesprek blijven met de werknemers. Persoonlijke aandacht helpt namelijk bij het creëren van een goede balans tussen werk en privé. Er ontstaat zo wederzijds begrip en het wordt makkelijker voor de werknemer om zijn persoonlijke omstandigheden bespreekbaar te maken en om samen met u of de leidinggevende naar oplossingen, zoals flexibele werktijden, te zoeken.