Een asbestvrij dak boven uw werkplek

Jaarlijks overlijden er bijna 1.600 mensen aan de gevolgen van asbest. Het inademen van asbestdeeltjes is dus schadelijker dan vaak wordt gedacht. Heeft uw organisatie last van asbest? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Er zijn subsidies die u hiermee financieel kunnen ondersteunen.

Sinds maart 2010 kunt u een subsidie aanvragen als u een dak met asbest wilt laten vervangen of een andere milieu-investering wilt doen.  Dit kan op twee manieren: door toepassing van de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de vrije afschrijvingsregeling milieu-investeringen (Vamil).

Regelingen combineren

Met de MIA kan  uw werkgever een deel van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Met de Vamil kunt u liquiditeits- en rentevoordeel behalen doordat u investeringen afschrijft wanneer u dit wilt. U kunt deze twee regelingen ook combineren. Wilt u weten of een asbestvoorkomende maatregel wordt gesubsidieerd? U kunt op de site van het ministerie van VROM de milieulijst vinden waarin staat welke investeringen voor aftrek in aanmerking komen.