Naar beneden met dat verzuimpercentage!

Als arboprofessional bent u verantwoordelijk voor alle arbogerelateerde zaken in uw organisatie. Een goed instrument om te bepalen in hoeverre u een goede invulling geeft aan uw functie is natuurlijk het verzuimpercentage. Het landelijke percentage daalde vorig jaar licht. Geldt dat ook voor de verzuimcijfers van uw organisatie?

In Nederland was het totale gemiddelde verzuim afgelopen jaar 3,8%. In 2009 was dat nog 3,9%. Werknemers in kleinere organisaties verzuimden afgelopen jaar wel minder dan werknemers van grotere bedrijven (met meer dan vijfhonderd werknemers). Dat blijkt uit cijfers van ArboNed, waaronder 1,3 miljoen werknemers vallen. Vooral in organisaties met minder dan 15 werknemers blijft het verzuim beperkt. In 2010 was het gemiddelde verzuimpercentage daar 3,2%. Mogelijke verklaringen hiervoor zijn dat in kleine organisaties sneller wordt ingegrepen bij verzuim en er meer sociale controle is.

Kort verzuim leidt tot lang verzuim

In het verzuimbeleid ligt vaak de nadruk op werknemers die langdurig ziek zijn, terwijl aandacht voor kortdurend verzuim minstens zo belangrijk is. Herhaaldelijk kort verzuim leidt in de praktijk namelijk vaak tot langdurig verzuim. Zo wordt na elke periode van kort verzuim het risico groter dat een werknemer binnen vier jaar een langere periode afwezig zal zijn door ziekte. Daarnaast valt veelvuldig kort verzuim misschien minder op dan langdurig verzuim. Toch kan het een teken zijn dat er meer aan de hand is. Misschien melden werknemers zich wel steeds een paar dagen ziek door een gebrek aan motivatie!

Om de tafel met de zieken

Ga dus om de tafel met een werknemer die regelmatig kort verzuimt. U kunt ook met het management afspreken dat deze taak voor rekening komt van de direct leidinggevende van de werknemer. Onderwerp de werknemer niet aan een kruisverhoor, maar vraag hem wat hem dwarszit. Vaak is hij zich helemaal niet bewust van zijn verzuimgedrag. In een open gesprek kunt u bespreken of het aan de werkdruk ligt of bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé. Zoek dus samen naar een oplossing.