U bent hier

Onderneming & Arbo
Aanvraagtermijn subsidie praktijkleren is kort

Aanvraagtermijn subsidie praktijkleren is kort

Als u subsidie aanvraagt in het kader van de subsidieregeling praktijkleren, wordt hierover pas beslist na afloop van het studiejaar waarvoor u subsidie aanvraagt, ook al is de praktijkbegeleiding meestal eerder afgerond. Voor vmbo- en mbo-leerlingen eindigt het studiejaar op 31 juli en voor hbo-studenten, promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s) op 31 augustus.

De termijn om een subsidieaanvraag in te dienen, is dus beperkt: u moet er immers voor zorgen dat uw aanvraag uiterlijk op 15 september 2014 vóór 17.00 uur is ingediend. De subsidie wordt per studiejaar verstrekt. Een regulier studiejaar in het vmbo en het mbo loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Een studiejaar in het hbo en voor promovendi en toio’s loopt normaal gesproken van 1 september tot en met 31 augustus.

Afwijkend studiejaar in 2014

Voor de subsidieregeling praktijkleren is het studiejaar dit jaar ‘pas’ op 1 januari 2014 begonnen, omdat werkgevers tot en met 31 december 2013 nog van afdrachtvermindering onderwijs konden profiteren. Hierdoor kunt u in dit eerste jaar in een kortere periode even veel subsidie ontvangen als in de jaren daarna voor een volledig studiejaar.

Medio december beslissing over subsidie

Binnen 13 weken na 15 september wordt gelijktijdig over alle subsidieaanvragen beslist. Uiterlijk medio december 2014 hoort u dus of en hoeveel subsidie u dit jaar ontvangt. De hoogte van het bedrag hangt af van het aantal weken dat u praktijkbegeleiding heeft geboden (of dat een promovendus zijn onderzoek heeft verricht of een toio is ingeschreven bij een universiteit voor zijn opleiding) maar bedraagt maximaal € 2.700. Het bedrag kan lager zijn als u minder weken begeleiding heeft gegeven of als er binnen een bepaalde categorie veel subsidieaanvragen zijn ingediend door werkgevers.