Meer informatie met de toolkit Gezond Werk

De toolkit ‘Gezond Werk’ biedt hulp aan professionals die werknemers gezond en vitaal aan het werk willen houden. De toolkit bestaat uit meerdere communicatiemiddelen waarmee u draagvlak binnen uw organisatie kunt creëren voor het bevorderen van de gezondheid van de werknemers. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de toolkit ‘Gezond Werk’ ontworpen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft met meerdere partners de toolkit ‘Gezond Werk’ ontwikkeld. Hiermee hebben arboprofessionals, HR-managers en bijvoorbeeld bedrijfsartsen meerdere middelen in handen om gezondheid op de agenda te zetten. In de toolkit vindt u onder andere webteksten, die u op de website van uw organisatie kunt plaatsen of in de nieuwsbrief, maar het is ook mogelijk om een presentatie te downloaden waarmee u informatie aan de werkgever kunt verstrekken. Daarnaast vindt u bijvoorbeeld ook factsheets, flyers en een film.

Lager ziekteverzuim en hogere motivatie

Als arboprofessional ziet u natuurlijk graag gezonde werknemers. Vitale werknemers zorgen namelijk vaak voor een lager ziekteverzuim, maar daarnaast krijgen zij ook meer voldoening uit hun werk, hebben zij een hogere motivatie en zal de werkgever minder verloop van zijn werknemers zien. Het is dus in ieders belang om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de kaart te zetten.