Werknemers willen gratis fruit op het werk

Kunt u op het werk al een gratis appeltje pakken? Uit onderzoek is gebleken dat werknemers erg graag gratis fruit op de werkvloer hebben. Ook bleek dat mannen meer moeite hebben om een ongezonde snack te weerstaan als die wordt aangeboden. In deze tijd van de goede voornemens kan het introduceren van werkfruit een goed idee zijn voor uw organisatie.

Uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat de helft van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit moet aanbieden. Met name jongeren en vrouwen willen dit. Daarnaast is er een groeiende behoefte naar meer gezond eten in de bedrijfskantine. U kunt uw werkgever aansporen om fruit op de werkvloer te verstrekken.

Gezondheid voorop

U kunt met uw werkgever bespreken of het aanbieden van gratis fruit mogelijk is. Daarbij kunt u als argument gebruiken dat gezonde werknemers productiever zijn en dat het eten van fruit overgewicht kan voorkomen. Ook kan fruit op de werkvloer het ziekteverzuim verminderen. Maakt uw bedrijf gebruik van een cateraar voor de bedrijfskantine, dan liggen daar vaak ook ongezonde snacks tussen. Met name mannen hebben het hier moeilijk mee. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 25% van de mannen moeite heeft met het weerstaan van een kroket, frikandel of andere ongezonde snack. Bij vrouwen heeft slechts 10% heeft moeite om voor een gezond alternatief te kiezen.

Stimuleren is aan u

Krijgt u het aanbieden van gratis fruit op de werkvloer voor elkaar bij uw werkgever, dan is het aan u om werknemers te stimuleren ook daadwerkelijk voor een kiwi te kiezen in plaats van een vette kaassoufflé.