U bent hier

OR & Medezeggenschap
Handvatten Logeion voor verandercommunicatie

Handvatten Logeion voor verandercommunicatie

Een verandering binnen de organisatie gaat meestal niet zonder slag of stoot. Nu zijn er relatief eenvoudige veranderingen die slechts een kleine bijdrage van de communicatieafdeling vragen, maar u kunt ook te maken hebben met een groot verandertraject zoals een fusie. Logeion geeft tips voor verandercommunicatie.

Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, heeft een whitepaper uitgegeven genaamd ‘Zonder interne communicatie geen verandering!’. Goede interne communicatie is bij veranderingen namelijk essentieel. Hoe meer persoonlijke invulling er van medewerkers gevraagd wordt bij veranderingen (denk maar aan een nieuwe koers voor de bedrijfscultuur), hoe complexer het wordt om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Storytelling is in het laatste geval nog belangrijker dan coachen en begeleiden.

Rollen bij verandermanagement

Het is aan de communicatieafdeling om het verandertraject te faciliteren en in goede banen te leiden. De whitepaper van Logeion Vakgroep Interne Communicatie (pdf) kan hierbij helpen. In het document vindt u het hoe en waarom van verandermanagement, welke rollen bij welke soort veranderingen passen en enkele praktijkvoorbeelden.