Help gehandicapten weer aan het werk

Minister Donner trekt € 500.000 uit om bedrijven te motiveren om werknemers met een beperking aan te stellen. MVO Nederland krijgt het geldbedrag om u te stimuleren meer arbeidsgehandicapte mensen aan werk te helpen.

Donner maakte dat maandag bekend tijdens een bijeenkomst met bedrijven die werkplekken hebben voor jonggehandicapten en mensen in de sociale werkvoorziening. De subsidie gaat naar MVO Nederland. MVO Nederland stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen in het Nederlandse bedrijfsleven. Er zijn al 16 bedrijven die deelnemen aan het project ‘Toonaangevende werkgevers'. In dit project gaat MVO Nederland ook nog eens minimaal vijftig bedrijven concreet stimuleren en ondersteunen om gehandicapten in dienst te nemen. Naast deze groep van werkgevers stimuleert MVO Nederland ook de ruim 1.100 andere bij haar aangesloten bedrijven en organisaties om dit voorbeeld te volgen.

Minderjarig gehandicapten en Wajong

Vaak is het handig om arbeidsgehandicapten aan te nemen. U mag dan bijvoorbeeld minder betalen dan het minimumloon. U kunt loondispensatie krijgen voor minderjarige gehandicapten en gehandicapten die naast hun baan bij u een Wajong-uitkering hebben. Als de gehandicapte werknemer minder productief is dan zijn gezonde collega's, mag u hem een salaris geven dat onder het minimumloon ligt. UWV zorgt dan voor een aanvullende uitkering. Wilt u meer weten over Wajongers aannemen, dan kunt u ook het Wajong ABC op werk.nl nakijken.