U bent hier

OR & Medezeggenschap
OR-opleider krijgt eerste SCOOR-certificaat

OR-opleider krijgt eerste SCOOR-certificaat

De Stichting Certificering Opleidingen Ondernemingsraden (SCOOR) heeft voor het eerst een OR-opleider van een SCOOR-certificaat voorzien. De SCOOR waarborgt de kwaliteit van opleidingen voor OR-leden door de OR-opleidingsinstituten te certificeren.

De certificeringsregeling van SCOOR was begin 2014 compleet en nu heeft SCOOR het eerste certificaat aan een OR-opleider mogen uitreiken. Het certificaat kan voor standaardcursussen, maatwerkcursussen of voor beide worden uitgereikt. In het SCOOR-register vindt uw OR een overzicht van de trainingsbureaus die in het bezit zijn van een GBIO-erkenning of een SCOOR-certificaat.

SCOOR-certificaat is opvolger van GBIO-erkenning

De SCOOR-certificering is de opvolger van de GBIO-erkenning. Door middel van een overgangsregeling blijft de GBIO-erkenning gewoon geldig totdat de oorspronkelijke termijn hiervan is verstreken. GBIO-erkenningen waren meestal drie jaar geldig en sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om een GBIO-erkenning aan te vragen.

SCOOR-certificering is vrijwillig

OR-opleidingsinstituten zijn niet verplicht om een certificaat aan te vragen bij SCOOR; de certificering is vrijwillig. De certificering duurt ongeveer een half jaar en de kosten daarvoor hangen samen met de omzet van het opleidingsinstituut. Er lopen ondertussen 12 certificeringsaanvragen bij de SCOOR.