U bent hier

Onderneming & Arbo
Privaat onderwijs nodig bij leven lang leren

Privaat onderwijs nodig bij leven lang leren

Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW moet het private onderwijs een grotere rol gaan spelen bij het opleiden van werkenden. Door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de technologische veranderingen moeten mensen niet alleen langer blijven werken, maar ook steeds meer blijven bijleren.

Onderwijs dat (mede) door de overheid wordt gefinancierd, sluit niet altijd optimaal aan op de werkpraktijk. Het is vaak ook gericht op jongeren. VNO-NCW-voorzitter Wientjes denkt dat privaat onderwijs daarom beter aansluit bij de wensen van ondernemingen en werknemers.

Privaat onderwijs is op maat

Het grote voordeel van privaat onderwijs is dat het op maat wordt aangeboden. Opleidingen en trainingen helemaal toegespitst op de werkpraktijk behoren dus tot de mogelijkheden. Voor werkenden is dat erg aantrekkelijk. Een groot deel van de werkenden en organisaties klopt ook al aan bij private aanbieders. Voor u kost het wel een extra investering om de juiste opleider te vinden. Bovendien is het belangrijk dat u samen met de opleider goede afspraken maakt over de vorm en inhoud van een opleider. Maar de werknemers en uw organisatie plukken daar de vruchten van.