U bent hier

Onderneming & Arbo
Aanvraag ESF-subsidie vrijwel zeker gehonoreerd

Aanvraag ESF-subsidie vrijwel zeker gehonoreerd

Goed nieuws als u in 2011 voor de scholing van werknemers een aanvraag heeft gedaan voor een subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) maakte begin december bekend dat het subsidiebudget voor ESF Actie E Sociale Innovatie, vitale bedrijven wordt opgehoogd van € 25,2 miljoen naar € 77 miljoen.

Met de extra € 52 miljoen kan het Agentschap SZW in plaats van 1.400 aanvragen nu 4.288 aanvragen in behandeling nemen. Dit betekent wel dat u rekening moet houden met een langere termijn van tien weken waarbinnen u hoort of uw subsidieaanvraag wordt gehonoreerd. Het Agentschap maakte al bekend dat de organisatie in principe alle aanvragen kan honoreren, als die tenminste voldoen aan de eisen. U krijgt eind februari uitsluitsel over uw aanvraag. Het Agentschap SZW wil uiterlijk 24 februari 2012 de beschikkingen voor alle subsidieaanvragen versturen.

Toekomst ESF-subsidie onzeker

Of u in de toekomst nog aanspraak kunt maken op subsidies uit het ESF is hoogst onzeker. Mogelijk komen Nederlandse werkgevers hier na 2013 niet meer voor in aanmerking. Het kabinet wil dat het ESF zich volledig richt op de armste regio’s in Europa. Nederland zou dan minder geld hoeven afdragen, maar krijgt logischerwijs ook minder (of geen) ESF-subsidies. De EU-lidstaten moeten hierover nog afspraken maken.