Advies bereikbaarheid kan nu met subsidie

Als u wilt laten onderzoeken hoe uw onderneming haar bereikbaarheid kan verbeteren, kunt u hier sinds kort tot € 6.000 subsidie voor krijgen. Uw onderneming moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het advies dat u krijgt kunt u dan gebruiken om uw onderneming beter bereikbaar te maken voor afnemers, leveranciers en werknemers. De regeling stopt als de subsidiepot van € 3 miljoen leeg is, maar uiterlijk op 30 juni 2011.

Uw onderneming loopt omzet mis als uw bedrijfspand slecht bereikbaar is voor afnemers en leveranciers. Daarnaast rijzen de kosten de pan uit als werknemers aangewezen zijn op hun auto en hoge parkeerkosten om op hun werk te komen. Door advies in te winnen over mogelijke verbeteringen in de bereikbaarheid, kunt u soms met kleine aanpassingen grote kostenbesparingen boeken. Zo'n advies kost vaak bakken met geld, maar door een zogeheten ‘kleine mobiliteitsvoucher' aan te vragen bij Agentschap NL, compenseert de overheid € 1.500 van de kosten voor een erkend adviseur (PDF). U krijgt deze subsidie alleen als uw onderneming tussen de 50 en 250 werknemers heeft en een mkb-onderneming is. Dit kunt u controleren aan de hand van een schema (PDF) op de site van Agentschap NL.

Ook subsidie bij advies toepassing

Wilt u op basis van het advies van de adviseur ook weten hoe u dit advies kunt toepassen op uw onderneming, dan kunt u subsidie krijgen voor tweederde van de adviseurskosten met een maximum van € 4.500. U kunt hiervoor een zogenoemde ‘grote mobiliteitsvoucher' aanvragen. De procedure en voorwaarden hiervoor zijn hetzelfde als voor de kleine mobiliteitsvoucher. Bij het aanvragen van de vouchers, kunt u trouwens gebruikmaken van eHerkenning. Over deze identificatiemethode kunt u meer lezen in een eerder bericht op deze website.