U bent hier

Onderneming & Salaris
Looncriteria kennismigranten geïndexeerd

Looncriteria kennismigranten geïndexeerd

In de loonadministratie moet u sinds 1 januari 2015 rekening houden met de nieuwe inkomenseisen voor kenniswerkers. De bedragen worden ieder jaar aangepast aan het indexcijfer voor de cao-lonen, voor 2015 is dat 3,48%.

Zoals u in het bericht 'Loongrens kennismigrant per 2014 op maandbasis' al kon lezen, zijn de loonnormen voor kennismigranten sinds 2014 gebaseerd op het bruto maandsalaris, en dus niet meer op het brutojaarsalaris. Dit brutomaandsalaris is per 1 januari 2015 geïndexeerd met 3,48%.

Minimum maandsalaris exclusief vakantiebijslag

U moet aan kennismigranten die u uit het buitenland haalt in 2015 dan ook minimaal het volgende brutoloon per maand betalen. Het gaat om het brutoloon exclusief vakantiebijslag. Als u de vakantiebijslag maandelijks aan de werknemer uitbetaalt, moet het brutomaandloon minimaal 8% hoger zijn.

  • Kennismigranten vanaf 30 jaar: € 4.189
  • Kennismigranten jonger dan 30 jaar: € 3.071
  • In Nederland afgestudeerden of deelnemers aan de Regeling Hoogopgeleiden: € 2.201
  • Houders van de Europese Blauwe Kaart: € 4.908

U moet het loon giraal uitbetalen via een bankrekening die op naam van de buitenlandse werknemer staat.

Werkgever van kennismigrant moet erkend referent zijn

Om een verblijfsvergunning voor kennismigranten te kunnen aanvragen, moet uw onderneming erkend zijn als referent (pdf) door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De aanvraagprocedure kan drie maanden duren. Als uw onderneming erkend is, wordt u opgenomen in een openbaar register.