U bent hier

OR & Medezeggenschap
Zet uw bestuurder de tv al aan?

Zet uw bestuurder de tv al aan?

Heeft u de bestuurder er al van overtuigd dat het goed is voor de productiviteit en motivatie als werknemers de wedstrijden van het WK Voetbal op het werk mogen volgen? U heeft nog maar een paar uurtjes om hem over de streep te trekken. Oranje speelt zijn eerste wedstrijd vandaag om half 2!

Weet u als ondernemingsraad de bestuurder te overtuigen van het belang van voetbal kijken onder werktijd, dan zal uw achterban u dankbaar zijn. U kunt uw bestuurder erop wijzen dat hij een hoop goodwill kweekt in de organisatie als hij flexibel omgaat met de wedstrijden. De productiviteit zal er méér onder lijden als alle voetbalminnende werknemers steeds de hele dag vrij nemen. Gezamenlijk naar de wedstrijd kijken en daarna weer keihard aan de slag gaan, is goed voor de saamhorigheid in het team. Zo nodig kunnen werknemers die twee uur worden compenseren door een extra lange werkdag te maken. U verhoogt de feestvreugde nog verder als de OR een hapje en drankje regelt voor tijdens de wedstrijd.

Vooral in de bouw en retail

Uw bestuurder kan op meer gebieden profiteren: oranjefans blijken tot de gekste dingen in staat. Maar liefst 4% is zelfs bereid om met de baas in bed te duiken om Oranje te kunnen zien spelen volgens onderzoek van LG Electronics. Ook populair is het geven van een bos bloemen of fles champagne (5%), het wassen van de auto van de baas (3%) of de rest van het jaar op tijd komen (3%).
Uit een ander onderzoek (dat van HR Base) blijkt dat vooral in de bouw- en retailbranche gelegenheid wordt gegeven om (in de kroeg) de wedstrijd te volgen. In organisaties waar meer mannelijke werknemers in dienst zijn, mogen de werknemers de wedstrijden vaker volgen. Tweederde van overwegend vrouwelijke bedrijven geeft aan niets te organiseren.