Na overval meer beveiligingskosten vergoed

Hopelijk is uw onderneming niet overvallen. Als uw onderneming dit jaar minder geluk had en toch is overvallen, kunt u sinds kort tot € 1.000 terugkrijgen van de kosten die u daarna maakte om uw onderneming beter preventief te beveiligen. Dit als aanvulling op de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB). U moet de overval dan wel met een proces verbaal van de aangifte kunnen aantonen.

Onder andere in het bericht ‘Inschrijving veiligheid kleine bedrijven open' op deze site kon u al lezen dat u met de VKB maximaal € 1.000 subsidie op preventieve beveiligingsmaatregelen kunt krijgen. Na een overval kunt u dus € 1.000 extra aan preventieve beveiligingsmaatregelen declareren. Telt uw onderneming meer dan tien werknemers dan kunt u geen gebruikmaken van de VKB, maar wel van de subsidieregeling voor overvalslachtoffers. Laatstgenoemde regeling vraagt u echter – in tegenstelling tot de VKB – niet aan bij Agentschap NL, maar bij het schadefonds geweldsmisdrijven. Het aanvraagformulier (pdf) kunt u downloaden op de website van dat fonds.

Wel facturen meesturen

Samen met uw declaratie van de beveiligingskosten moet u wel een kopie van uw legitimatiebewijs en het proces verbaal van uw aangifte meesturen. Daarnaast wil het schadefonds (kopietjes van) de facturen en betalingsbewijzen van de genomen beveiligingsmaatregelen hebben.