Gemaakte afspraken onder WKR niet altijd geldig
Als u in het verleden afspraken over de behandeling van vergoedingen en verstrekkingen heeft gemaakt met de Belastingdienst, blijven deze onder de werkkostenregeling (WKR) niet altijd geldig. Alleen de afspraken over een gerichte vrijstelling of intermediaire kosten blijven onveranderd.
Als u per 1 januari 2015 bent overgestapt op de WKR, is het belangrijk om te weten dat niet alle afspraken over vergoedingen en verstrekkingen die u met de Belastingdienst heeft gemaakt in stand blijven. Alleen de afspraken over vergoedingen en verstrekkingen waarvoor onder de WKR een gerichte vrijstelling geldt of die onder intermediaire kosten vallen, blijven van kracht. Alle andere afspraken over vergoedingen en verstrekkingen zijn per 2015 komen te vervallen.
Extra opletten bij een vaste kostenvergoeding
Heeft u bijvoorbeeld afgesproken met de fiscus dat u werknemers een bepaalde vaste kostenvergoeding geeft, dan moet u er in uw financiële administratie op letten dat in die kostenvergoeding geen bestanddelen zitten die u onder de WKR tot het loon van de werknemer moet rekenen of in de vrije ruimte moet onderbrengen. In dat geval moet u namelijk de hele vaste vergoeding ten laste van de vrije ruimte laten komen of belasten bij de werknemer.
Dringende vragen over de WKR?
Heeft u vragen over de WKR, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!